Våffeltillbehör
Ägg- och romröra
Skala och hacka 2 hårdkokta ägg. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Blanda ägg och lök med 2 dl matyoghurt och 100g röd stenbitsrom. Smaka av med 1 msk pressad saft av citron., 2 krm salt och 1-2 krm peppar.
Skinkröra med paprika
Strimla 100g rökt skinka. Skölj, kärna ur och fintärna 2 paprikor, gärna i olika färger. Rör ut 100 g naturell färskost, gärna light med 2-3 msk mjölk. Rör i skinka och paprika och smaka av med 1-2 msk fransk senap.
Texmexröra
Bryn 300g köttfärs med 1 finhackad gul lök i 1 msk olja. Häll på 2 dl vatten och tillsätt 2 msk tomatpuré. Krydda med 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 1-2 krm chilipeppar. Låt puttra tills den mesta vätskan kokat in. Rör i 1 dl majs och 1 tärnad avokado. Servera röran varm eller kall till våfflorna.
Grönsaksröra med nötter
Skölj och tärna 1/2 squash, ca 100g, och 2 tomater. Skölj och strimla 2-3 salladslökar. Hacka 1 dl salta jordnötter. Blanda 2 dl lätt creme fraiche med 2 msk mango chutney, 1 msk röd currypasta och 2-3 krm salt. Vänd ner grönsaker och nötter.
fler förslag?