Lyfter denna ack så aktuella tråden..
Gelé och saft har jag kvar sen förra året.
Hittade det här receptet på ett annat forum:
Sega rutor
4 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
1-2 tsk vaniljsocker
200 gr smält margarin el smör
Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna (med ett bakplåtspapper i botten. Strö över ca 1/2 liter vinbär över kakan. In i ugnen ca 30 minuter i 175 grader.
Vinbären kan bytas ut mot andra bär, men även äppelskivor och lite kanel passar i kakan.
Men ½ liter bär.. Det blir mååååånga kakor om det ska bita av något av skörden..

Ohh, det här låter spännande!!
Bärchutney
1 st päron
1 st äpple
0,5 kg röda vinbär
1,5 tsk ingefära, riven
0,75 dl vitvinsvinäger
1 bit kanelstång
1 st lagerblad
0,5 tsk cayennepeppar, malen
20 g Hermesetas Lättströ
0,5 flaska Certo
Tillagningstid: 0-20 min
Tillagning:
1. Skala och kärna ur päronet och äpplet. Skär i små kuber. Skölj och repa vinbären.
2. Blanda päron- och äppelbitar, vinbär, vinäger, kanelstång, lagerblad och cayennepeppar i en kastrull.
3. Låt koka i 10 minuter på medelvärme. Tillsätt Hermesetas Lättströ och Certo.
4. Koka ytterligare 1 minut.
5. Häll i rena glasburkar. Sätt på locken direkt och låt kallna.
Hållbarhet: 6 månader i kyl. Gott till kötträtter.
Hittade jag på Tasteline.