Hej,
Vi har sått bockhornsklöver i år och plantorna börjar sticka iväg på höjden. Efter den där första sprudlande entusiasmen som rådde när man tittade i frökatalogen börjar förnuftet infinna sig. Jag har ganska svårt att se hur jag ska få det tunna pulvret från plantan som just nu mest liknar klöver. Ska man ha tålamod med mortel efter skörd? Kan hela plantan användas?
Tacksam för svar.
/ Lars
Hannele
05-05-2003, 21:44
Bockhornsklöver används som gröngödsel - gräv ner i landet på hösten.
Hannele
05-05-2003, 21:48
Jag har gjort groddar av bockhornsklöver.
Som späda har de en tydlig currysmak, som avtar med tillväxt.
Rik på protein, järn, A-vitamin och choline.
Kajsa H
05-05-2003, 21:51
I min indiska kokbok står följande information: "Fröna ger bitter smak och stark doft och används hela eller malda i grönsaks- och linsrätter. Bladen används som färsk kryddört"
Kul att få veta att man kan odla bockhornsklöver i Svenskt klimat! Fast bara använda som gröngödsling verkar ju lite trist.
Ingrid på Västkusten
06-05-2003, 06:23
Fröna - och undras om de hinner - men kul är det!
Hälsar Ingrid
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.