Killensomvillhagrönafingrar
26-05-2006, 08:39
Ang pajer så gör vi så här.
Eftersom jag inte är så noggran skriver jag som jag gör
Ta bär, rabarber eller fruk (vad ni har hemma) lägg 2-3 cm i botten.
Strö på lite socker (går även ypperligt med fejksocker dvs sötningsmedel) och om fyllningen kräver det lite potatismjöl
Sätt ugnen på 250 grader
Ta en 3 liters plastpåse
Lägg i tre nävar cornflakes, mosa dem lite lätt i påsen
Lite mer socker (fejk om man så vill)
Glutenfri ljus blandning nån deciliter
En halv burk kesella
Mosa runt i påsen och klicka ut över frukten.
Om du har äpplen kan man ta lite kanel på
In i ungen tills deta har börjat bubbla ordentligt i fyllningen + 2 min (blir den för mörk på med lite folie efter ett tag)
Voila
Så som vi lagar den innehåller den alltså, inget socker alls, inget smör och nästan inget fett då kesella är väldigt nyttigt.
Vi serverar den med vanilj yogurt, vaniljvisp eller glass.
Denna enkla är faktiskt toppen god och man kan dessutom vara 4 personer på en hel paj utan att skämmas då den faktiskt är lika nyttig som din frukost musli