CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,20-05-2006, 16:25)
Tja det beror ju på vädret + sorten men sockerärt, sallat, rädisa, ruccola brukar vara ganska snabba. Jag skördade en rädisa idag och jag sådde för ca 6v sedan i kallväxthus. Jag sådde sockerärt samtidigt men de skördar jag ärtskott ifrån inte baljor.
Persilja brukar ta god tid på sig innan de gror så där kan man behöva tålamod. Bönor kan ha en utvecklingstid på runt 50-80dagar beroende på sort (vet du vilken bönsort du har?). Vet inte vart du bor men bönor måste ha minst runt +12-15C i marken innan man sår utomhus.
Hej!
Bönsorten är Yin Yang. Har ytterligare en fråga om den. Läste på påsen att man kan "skörda några som brytbönor när de är mycket späda och låta resten sitta kvar tills de mognat för att sedan sprita dem. Använd de vackra, svart-vita bönorna som dekoration i glasburkar". Men man måste väl även kunna äta dem när de mognat? Och inte bara som brytbönor?!
Jag bor i Lund...
/Elin