ullislerum
GODASTE SOMMARSAFTEN!!!

1 kg rabarber (sköljda och skivade)
2 1/2 dl vatten
saften från en citron
1/2 vaniljstång (delad på längden)

allt detta kokas i 15 minuter

låt rinna av i 30 minuter UTAN att mosa

koka upp den avrunna saften med 3 dl socker

ta av från plattan skumma av

häll upp på små välrengjorda flaskor

frys in!

Njut en varm sommardag med is eller varför inte till nyårsbålen

wub.gif wub.gif
lena:-)
Oj så gott det lät...synd att min rabarber är så svagväxande..jag får försöka tjyva mig lite av någon

wub.gif
Elisabeth P
Sparat och klart för användning rolleyes.gif

Jag har rabarber som växer i ogräsfart, så jag vet aldrig riktigt vad jag ska göra av allt.
Paj och saft går hem, men tyvärr är ingen i familjen sugen på krämer o dyl.

Ett litet tips.
När jag gör saft så fryser jag med in den, fast i glasslådor. Det behöver inte vara särskilt mycket socker i för att det ska bli tillräckligt mjukt att gröpa med sked så pass mycket som man behöver.

Lisa
AnitaO
Tack smile.gif
Det ska vi testa så fort dom växt till sig lite mer.
Whiskuchi
Låter riktigt riktigt gott!! rolleyes.gif
guns
Till helgen ska jag koka rabarbersaft! Jag som har så mycket rabarber och aldrig vet vad jag ska göra av den rolleyes.gif
lena:-)
JAg kom på att jag brukar ha kardemumma i min rabarbersaft..inte illa det heller
ullislerum
Rabarbersaften får ju dessutom så otroligt vacker färg!!
guns
Rabarbersaften blev jättegod, tack Ullislerum för receptet wub.gif wub.gif
ullislerum
rolleyes.gif äsch, det var så lite så! wub.gif
Annelie32
Ska den spädas ut med vatten sedan eller är den färdiggjord?
ullislerum
spädas ja. ca 1+5 delar
Boxer
CITAT (lenasch @ 29-05-2006, 22:09)
JAg kom på att jag brukar ha kardemumma i min rabarbersaft..inte illa det heller

Det låter riktigt spännanade. har du ett recept?
AnitaO
Jag har varit på affären nu och det fanns ingen vaniljstång.
Så jag köpte kanelstång i stället.
Tror att det kan bli gott också, men jag får väl återkomma när jag kokat saften smile.gif
Emma
Tack för receptet.
Underbar och speciell smak av vanilj. Och vilken färg sedan.
Det blev jättebra.
Floppy
CITAT (ullislerum @ 29-05-2006, 14:05)
häll upp på små välrengjorda flaskor

Har aldrig gjort saft å tänkte så småningom testa detta smarriga recept som passar mig som äääälskar rabarber å skulle kunna leva på det i all evighet... laugh.gif tongue.gif wub.gif ... men jag har dock ett par tre frågor...

Hur många flaskor går det åt ca?...och hur små är små flaskor......är det bara glas som går att använda eller kan man ta halvliters pet flaskor? blink.gif wub.gif
Gillan
Nu har jag också gjort den, och den blev verkligen god smile.gif
Vägen dit var väl inte helt okomplicerad, men om det står
det i småprat wub.gif

Anita! Hur gick det med kanel i? Väntar med spänning på
det resultatet?
ullislerum
ursäkta floppy att jag inte svarat men jag har inte sett ditt inlägg.
Det blir inte så himla mycket saft tyvärr. Jag brukar ta små petflaskor, alltså dom på 33cl tror jag för att frysa in och på den mängden jag angett i receptet blir det ca 2.5 flaska. Men halvliters funkar ju oxå säkert bra. Jag tar så små flaskor för att inte riskera att saften som man tinar blir förstörd eftersom det inte är någon konserveringsmedel i. Men iofs är ju inte risken så stor att saften blir stående utan att gå åt.. wub.gif
webmaster jim
Ett annat tips är att bara klippa ner en rabarber stjälk i in kanna vatten o låta dra i 5 min.

Gott och svalkande :-D
ullislerum
CITAT (webmaster jim @ 28-06-2006, 10:32)
Ett annat tips är att bara klippa ner en rabarber stjälk i in kanna vatten o låta dra i 5 min.

Gott och svalkande :-D

mmmmmmmmmmm wub.gif låter toppen och smidigt!! smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon