CITAT (vaniljstången @ 25-06-2006, 13:11)
Jag har två olika myntaplantor i min köksträdgård och har inte haft problem med korsbefruktning. Däremot har jag problem med användningsområden? Vad har ni er mynta till?
//Petra
Vi var ute igår och min kompis beställde ananasjuice med krossad mynta i, fantastiskt gott!
Sen är stora vita bönor med salt, olivolja ocj lite lime och hackad mynta världens godaste sommarsallad till grillat!
Inte att förglömma, Hemingways favoritdrink mojito.
Enligt tasteline.com:
Recept från La Habana
Typ: Longdrink
Drinktyp: Romdrinkar
Gör så här:
Knepet med Mojito är balansen mellan mynta och lime. Det vore naturligtvis lättast om man kunde säga exakt hur mycket man ska ta av ingredienserna men det är inte så enkelt, myntan varierar för mycket i styrka för det. Framför allt de myntakrukor man hittar i våra mataffärer kan vara ganska uddlösa till smaken. På La Habana har man i alla fall bestämt sig för att alltid ta tre limeklyftor om man delat frukten i sex eller två om man delar den i fyra klyftor. En halv lime kort sagt.
1. Man börjar med att krossa myntablad och lime (i klyftor) tillsammans med sockerlagen. Ta en knapp handfull mynta och smaka av, målet är att mynta och lime ska smaka ungefär lika mycket.
2. När blandningen känns rätt fyller du glaset med krossad is och häller över rommen. Toppa glaset med sodavatten och rör om.
3. Lämpligt som garnityr: lime eller en myntakvist.
>>Clara