IceCube
05-06-2006, 09:59
Den sprider sig via rotskott och grenar som faller ut åt sidan rotar sig, så det borde gå bra med sticklingar också. Jag tycker att den är lite långsam på att växa dock, så det tar kanske ett tag för sticklingarna att bli nåt...
IceCube
05-06-2006, 18:17
Tack!
Karamell
08-06-2006, 20:33
Jag har precis fått en sån japansk malört. Är den bara till prydnad eller kan man äta den? Eller göra nåt annat på den?
IceCube
08-06-2006, 20:38
Hmm vet inte om den är god. Ska gå ut ock smaka.
IceCube
08-06-2006, 20:41
Den smakar strävt och beskt.
Karamell
10-06-2006, 16:11
Funderar mest på om jag ska ha den bland kryddörterna eller som marktäckare.
IceCube
10-06-2006, 22:22
Den är seeeg.
Japansk malört är nog bäst som marktäckare. Det är ingen kulinarisk höjdare i alla fall... Vanlig malört är ju heller inget man har i soppan direkt. Snapskrydda är det enda jag har hört att man har malört till i större utsträckning, och vissa nordamerikanska sorter kan man göra rökelse av.
Jag har i och för sig satt både japansk och romersk malört i kryddlandet, men de kommer att få flytta på sig till prydnadsrabatten när jag hittar fler ätbara örter som behöver plats i kryddlandet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.