Hej alla tårtälskare och tårtbakare!
Jag ska ordna en födelsedagstårta åt mig till veckoslutet, med chokladbottnar, ett tjockt lager av någon fyllning som känns lätt och luftig i munnen (inte särskilt förtjust i kompakta kalorier), och färska jordgubbar och kiwifrukt till garnering. Grunnar på hur jag ska få till en fyllning av:
Färska jordgubbar
Fuskgrädde (för att skära ner på kalorierna)
Vit choklad
Kanske makadamianötter också, de ser så frestande ut där de ligger i hälsokostshopen. Allt enligt principen att om man kombinerar flera goda ingredienser kan det inte bli annat än gott.
Vad jag tänkte var att blanda smält choklad, fuskgrädde och krossad makadamianötsnougat till en mousseliknande röra, stabilisera den med lite gelatin och lägga den över de halverade jordgubbarna. Antagligen får jag ha i ett par delade ägg också, och möjligen en skvätt mandellikör.
Nån som har några tips för att inte bränna vid nougat eller koagulera ägg i moussetillverkningsskedet?
ullislerum
10-06-2006, 07:19
Hej
Något somär SÅÅÅ gott ihop med choklad, tycker jag, är att:
Köpa färdighackad fryst mango(finns i icas bärfrysdisk) Tina och mosa med stavmixer eller matberedare. Blanda med lite vispad fluffig grädde så att koncistensen blr bra att breda ut mellan två tårtbottnar.
Detta är jättegott!!!!
Hej !!
Jag brukar blanda Tex mosade hallon / jordgubbar, och sedan blanda det med fromage, Det finns ju i jordgubbssmak och massa andra, Det blir friskt och gott
netaave
14-06-2006, 21:51
Fromage, vi hade en studentmössetårta med fromage under mandelmassan, sylt var den andra fyllningen.gott och hållbart.
Till dina ingredienser skulle jag rekommendera passionsfruktfromage.
catlady
15-06-2006, 13:32
Om fuskgrädden fungerar som vanlig så kan du röra ner 200 gr choklad i 2 dl grädde som står i kastrull på spisen. Rör tills chokladen lösts och blandats helt med grädden, ta från värmen och låt svalna. Ställ sedan i kylen i ett par timmar, då blir smeten lättare att arbeta med. Det blir en mycket smarrig chokladkräm! Fast kanske inte så luftig...
Annars kan du köra jordgubbarna i mixern och sedan vända ner i vispad grädde. Very nice och luftig fyllning. Chokladen kan du ju i så fall bara riva över istället.