I en av våra länstidningar, Norrbottens-Kuriren, hittade jag detta recept idag.
Jag tycker det låter jättegott, synd att det växer så lite kirskål på min tomt!
Cappuccinosoppa med kirskål
400 gram kirskål
1 liten finhackad gul lök
1 msk matfett
2 dl grädde
5 dl hönsbuljong
salt & vitpeppar
2 dl mjölk
ev. paprikapulver
Gör så här:
1. Koka kirskålen mjuk i saltat vatten, men inte så länge att den klargröna färgen försvinner. Spola omedelbart i iskallt vatten (det är viktigt för att behålla färgen). Slå bort förvällningsvattnet.
2. Grovhacka kirskålen. Fräs löken mjuk i lite matfett. Tillsätt kirskålen och hetta upp.
3. Flytta över lök och kirskål till en matberedare. Häll i grädden och mixa till en slät puré. Smaka av, värm och fördela soppan i fyra varma skålar.
4. Hetta upp mjölken till strax under kokpunkten och vispa den kraftigt till ett skum.
5. Rör försiktigt ner mjölkskummet i soppan och strö ev. lite paprikapulver över. Servera t.ex. med grissini.
Receptet är hämtat ur Naturens läckerheter av Inger Ingmanson (Prisma)