Full version: Mera kirskål-recept
Betty
I en av våra länstidningar, Norrbottens-Kuriren, hittade jag detta recept idag.
Jag tycker det låter jättegott, synd att det växer så lite kirskål på min tomt!

Cappuccinosoppa med kirskål

400 gram kirskål
1 liten finhackad gul lök
1 msk matfett
2 dl grädde
5 dl hönsbuljong
salt & vitpeppar
2 dl mjölk
ev. paprikapulver

Gör så här:
1. Koka kirskålen mjuk i saltat vatten, men inte så länge att den klargröna färgen försvinner. Spola omedelbart i iskallt vatten (det är viktigt för att behålla färgen). Slå bort förvällningsvattnet.
2. Grovhacka kirskålen. Fräs löken mjuk i lite matfett. Tillsätt kirskålen och hetta upp.
3. Flytta över lök och kirskål till en matberedare. Häll i grädden och mixa till en slät puré. Smaka av, värm och fördela soppan i fyra varma skålar.
4. Hetta upp mjölken till strax under kokpunkten och vispa den kraftigt till ett skum.
5. Rör försiktigt ner mjölkskummet i soppan och strö ev. lite paprikapulver över. Servera t.ex. med grissini.

Receptet är hämtat ur Naturens läckerheter av Inger Ingmanson (Prisma)
Avvi
Tack Betty, detta skall jag prova. Kan också meddela att hästar gillar kirskål, de gillar massa andra saker i trädgården också... unsure.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon