Scones & en kanna te njuter jag gärna, speciellt regniga dagar som denna är det ju mysigt med sånt.
Här är två recept jag ofta bakar. Tar gärna emot fler tips om goda varianter på scones!
HAVRESCONES
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
75 g margarin
2 1/2 dl lättmjölk eller lättfil
Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Finfördela margarinet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen. Dela den i tre delar och lägg på plåt med bakpapper. Platta ut varje del till en rund kaka. Skåra varje kaka i 4 delar
Grädda i 225 gr i ca 12 min.
SCONES MED KESELLA
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
250 g Kesella
1,5 dl mjölk eller vatten
Blanda ihop alla ingredienser. Dela degen i 4 delar som plattas ut till runda kakor. Lägg på plåt. Skär varje kaka korsvis i 4 delar med mjölad kniv.
Grädda ca 10 min i 250°.