ca 30 st
2 1/2 dl socker
3 msk kakao
2 msk snabbkaffepulver
1/2 msk chilipeppar ancho style
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk rapsolja
2 ägg
200 g hasselnöt, hackad
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
Ugn 175 gr. Rosta hasselnötterna 5 min tills de är gyllenbruna - skaka plåta då och då. Mixa och finfördela halva mängden nötter tillsammans med 1/2 dl socker i en matberedare. Blanda i kakao, snabbkaffe, Ancho,
mjöl, salt, bakpulver och resterande socker och hasselnötter.
Knåda ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och forma till två "limpor" på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Tag ut plåten och sänk värmen till 150 gr.
Låt svalna en stund och skär sedan limporna i diagonala skivor, ca 1 1/2 cm
tjocka. Lägg tillbaka skorporna på plåten och rosta i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Blir lite speciella i smaken - du gillar dem -eller inte.
Jag ska själv prova att ta starkare/ hetare chili i kakorna.
Kanske gott till ett glas rött?

