|
Full version: Grillat idag.
*Felix matte*
08-07-2006, 21:36
Sååå gott det var med grillad färskpotatis Tror det var någon här på forumet som berättade att hon brukade grilla potatis... först vända dom i olja och örtkryddor. Jag hade i rapsolja, salt, svartpeppar och dill.  Precis när vi avnjutit middagen så kom stora åskknallar och några regndroppar.
Alexander-VG-zon3
08-07-2006, 21:38
ahhh vad gott . fyskäms sånt får du inte visa bler ju jätte hungrig får man smaka lite med ögonen
Vi har också grillat idag, min pappa var här och åt med oss. Fast jag har inga bildbevis Vi han precis klart innan dropparna kom.
gammelnalle
08-07-2006, 21:43
Biggan_
08-07-2006, 21:44
Det såg gott ut det där! Lägger du potatisen rå på grillen?
*Felix matte*
08-07-2006, 21:44
CITAT (flaxss @ 08-07-2006, 22:38) ahhh vad gott . fyskäms sånt får du inte visa bler ju jätte hungrig får man smaka lite med ögonen Varsågod
*Felix matte*
08-07-2006, 21:46
CITAT (Birgitta P @ 08-07-2006, 22:44) Det såg gott ut det där! Lägger du potatisen rå på grillen? Det var kokt potatis... hittar inte inlägget jag läste igår där jag såg tips om detta.
*Felix matte*
08-07-2006, 21:49
CITAT (yenny @ 08-07-2006, 22:41) Vi har också grillat idag, min pappa var här och åt med oss. Fast jag har inga bildbevis Vi han precis klart innan dropparna kom. Samma här Vi hade precis ätit så kom världens åskknallar men inte mer än liten regnskur... knappt så altangolvet blöttes.
CITAT (Felix matte @ 08-07-2006, 22:49) CITAT (yenny @ 08-07-2006, 22:41) Vi har också grillat idag, min pappa var här och åt med oss. Fast jag har inga bildbevis :P
Vi han precis klart innan dropparna kom. Samma här Vi hade precis ätit så kom världens åskknallar men inte mer än liten regnskur... knappt så altangolvet blöttes.  Nej det var inte mer här heller... gick inte att se något resultat alls i regnmäteren.
Biggan_
08-07-2006, 21:56
CITAT (Felix matte @ 08-07-2006, 22:46) CITAT (Birgitta P @ 08-07-2006, 22:44) Det såg gott ut det där! :P Lägger du potatisen rå på grillen? Det var kokt potatis... hittar inte inlägget jag läste igår där jag såg tips om detta. Tänkte väl det!
Alexander-VG-zon3
08-07-2006, 22:03
CITAT (Felix matte @ 08-07-2006, 22:44) CITAT (flaxss @ 08-07-2006, 22:38) ahhh vad gott . fyskäms sånt får du inte visa bler ju jätte hungrig  :P får man smaka lite med ögonen Varsågod  tack det smakde väldigt bra
fruberglund
09-07-2006, 11:43
Vi tog färskpotatis, la i folie ihop med kryddsmör. Var såååååå gott. Våran potatis var rå men nästa gång ska jag koka den först för det tog så lång tid innan den blev klar.
Här kom inget regn eller åska alls.
Ser väldigt gott ut Felix matte, blir nog lite grillning när vi köpt mer färskpotatis. Hur länge får/kan man kalla den färskpotatis förresten, nån som vet?
Whiskuchi
09-07-2006, 11:45
Jag brukar trä upp kokt kall färskpotatis på spett, pensla med olja, salta och peppra och sedan grilla. Men att göra dem i foliepaket låter väääldigt gott det med
Whiskuchi
09-07-2006, 16:02
Och den godaste efterrätten när man ändå har grillen igång, är att lägga bananer på grillen till skalet är brunt, sen snitta upp dem och peta in chokladbitar så de smälter. Serveras till glass. :-)
CITAT (Whiskuchi @ 09-07-2006, 12:45) Jag brukar trä upp kokt kall färskpotatis på spett, pensla med olja, salta och peppra och sedan grilla. Men att göra dem i foliepaket låter väääldigt gott det med :P tack för tips et föresten vi jorde det i dag,pluss markis ost ,kött och grönsaker. DET var tvär Guld.
ninnisky
09-07-2006, 17:07
CITAT (fruberglund @ 09-07-2006, 12:43) Hur länge får/kan man kalla den färskpotatis förresten, nån som vet? Läste i Allt om Mat för några nummer sedan att det skulle vara högst 12 minuter mellan fåra och kastrull  för att det skulle vara riktig färskpotatis  Klara det ni!
LOgik eller hur ,ska den vara färsk så.
Whiskuchi
09-07-2006, 19:12
CITAT (ninnisky @ 09-07-2006, 18:07) CITAT (fruberglund @ 09-07-2006, 12:43) Hur länge får/kan man kalla den färskpotatis förresten, nån som vet? Läste i Allt om Mat för några nummer sedan att det skulle vara högst 12 minuter mellan fåra och kastrull  för att det skulle vara riktig färskpotatis  Klara det ni! Inga problem, jag odlar i hinkar och kan langa ner dem direkt i grytan om det skulle behövas
CITAT (Whiskuchi @ 09-07-2006, 20:12) CITAT (ninnisky @ 09-07-2006, 18:07) CITAT (fruberglund @ 09-07-2006, 12:43) Hur länge får/kan man kalla den färskpotatis förresten, nån som vet? Läste i Allt om Mat för några nummer sedan att det skulle vara högst 12 minuter mellan fåra och kastrull  för att det skulle vara riktig färskpotatis  Klara det ni! Inga problem, jag odlar i hinkar och kan langa ner dem direkt i grytan om det skulle behövas  Med jord och allt då förstår jag  Kanske som extra krydda  Nej,nej, jag bara skojar. Skulle kunna gör likadant om jag bara haft färdiga potatisar
Whiskuchi
09-07-2006, 19:52
CITAT (Evgeni @ 09-07-2006, 20:17) CITAT (Whiskuchi @ 09-07-2006, 20:12) CITAT (ninnisky @ 09-07-2006, 18:07) CITAT (fruberglund @ 09-07-2006, 12:43) Hur länge får/kan man kalla den färskpotatis förresten, nån som vet? Läste i Allt om Mat för några nummer sedan att det skulle vara högst 12 minuter mellan fåra och kastrull  för att det skulle vara riktig färskpotatis  Klara det ni! Inga problem, jag odlar i hinkar och kan langa ner dem direkt i grytan om det skulle behövas  Med jord och allt då förstår jag  Kanske som extra krydda  Nej,nej, jag bara skojar. Skulle kunna gör likadant om jag bara haft färdiga potatisar  Lite skit rensar magen. Och mycket mättar.
netaave
09-07-2006, 23:37
Man kan göra potatispaket på samma sätt som grönsakspaket på grillen, skiva rå färskpotatis, lägg på oljad folie, krydda med salt, peppar och någon örtkrydda du gillar, droppa lite olja över och förslut. Brukar ta ungefär lika lång tid som en flinta.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|