Åsa, mälardalen zon 2
18-05-2003, 20:27
Varje år när jag pincerar bort meterlånga skott på vinrankan tänker jag att man kanske ska prova göra vinbladsdolmar av de bladen man ändå klipper bort men jag har inget lätt och enkelt recept. Är det någon som har ett bra recept som inte är alltför krångligt? Jag har förstått att bladen ska vara förvällda när man fyller dem men det går ju lätt att fixa.
Åsa, mälardalen zon 2
29-05-2003, 20:34
Ingen som har något enkelt och gott recept??
Det här är några av de recept jag hittat på internet, jag får väl prova mig igenom dem det brukar ju bli en del vinblad man plockar bort:
http://www.tasteline.com/Recipe/showRecipe...sp?llngRID=3409http://www.sfr.se/nas/kokbok/sidor/recvinb...adsdolmar92.htmhttp://www.meatinfo.com/receptsamling/rece...php?sk=&id=2092
Ur Anna och Fanny Bergenströms bok "Kärlek, oliver och timjan"
Vinbladsdolmar 6-8 pers.
25 Färska vinblad (eller konserverade)
2 dl ris + 4 dl vatten
½-1 tsk salt
50 g pinjenötter
15 hackade myntablad
3 msk hackad bladpersilja
2 lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
15 st stötta korianderfrön
1 pressad citron
Förväll vinbladen i 2 min (konserverade behöver sköljas)
Koka riset ca 15 min.
Rosta pinjenötterna i stekpanna eller i ugnen.
Fräs den hackade löken + vitlöken, tillsätt hackad mynta + persilja + stött koriander och rostade pijenötter, blanda tillsist i det kokta riset och smaksätt med pressad citron + salt och peppar. Låt fyllningen svalna.
Placera ca 1 msk av fyllningen på varje vinblad och rulla ihop, placera dolmarna i eldfast form och grädda i vattenbad i ugnen vid 200 grader i ca 50 min.
Kommentar: Förmodligen skulle det passa att lägga på skalade tomater på vinbladsdolmarna i ugnen.
Åsa, mälardalen zon 2
30-05-2003, 17:32
Tack det receptet lät intressant + det verkar inte vara så krångligt.