Jag provade ett jättelätt dinkelbrödrecept idag och det blev kanon! Rekommenderas!
Smula 1/2 pkt jäst i en bunke och häll över 5 dl 37-gradigt vatten.
Rör ner 1 tsk salt och 1 tsk flytande honung.
Blanda ner 6 dl dinkelmjöl och rör ordentligt i ca 10 min (om du rör för hand, annars kan du köra kortare)
Blanda sedan ner knappt 3 dl dinkelmjöl till (degen ska vara lösare än vanligt)
Smörj en 1,5 l form och klafsa ner degen i formen. Jämna till med en fuktig hand.
Låt jäsa under duk i 75 minuter
Grädda på nedersta valsen i 220 grader i 25 minuter
Stjälp genast upp brödet och låt kallna under en duk (fast glöm inte ta en skiva varmt bröd så att smöret smälter så där smarrigt)
Klart för kalas!!!!
/Stina