stina
Jag provade ett jättelätt dinkelbrödrecept idag och det blev kanon! Rekommenderas!

Smula 1/2 pkt jäst i en bunke och häll över 5 dl 37-gradigt vatten.
Rör ner 1 tsk salt och 1 tsk flytande honung.
Blanda ner 6 dl dinkelmjöl och rör ordentligt i ca 10 min (om du rör för hand, annars kan du köra kortare)
Blanda sedan ner knappt 3 dl dinkelmjöl till (degen ska vara lösare än vanligt)

Smörj en 1,5 l form och klafsa ner degen i formen. Jämna till med en fuktig hand.

Låt jäsa under duk i 75 minuter

Grädda på nedersta valsen i 220 grader i 25 minuter

Stjälp genast upp brödet och låt kallna under en duk (fast glöm inte ta en skiva varmt bröd så att smöret smälter så där smarrigt)

Klart för kalas!!!!

/Stina
Biggan_
Det är säkert gott att strimla ner torkad blandad frukt i degen! Håller sig nog saftigt då.
stina
Ja det tror jag också. Tyvärr gillar inte maken "konstiga saker" i brödet, annars hade jag gjort det direkt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon