I går kväll stötte jag samman med en äldre man som försett sig med ett stycken paraply samt en burk. Det tog ett tag innan jag insåg vad han höll på med och vad han hade i sin lilla burk.
Han gick runt med sin saltströare och saltade på sniglar!!!!
mari_tres
12-07-2006, 21:39
Stackarna.... kan inte vara skönt. Bättre då att de dör snabbt!
Lilla Selma
12-07-2006, 21:46
Jag brukar frysa in mina. (Och så hittar jag dem när jag ska frosta av frysen och undrar vad det är... )
Hej hopp från Selma
aurinko
21-07-2006, 20:24
CITAT (mari_tres @ 12-07-2006, 22:39)
Stackarna.... kan inte vara skönt. Bättre då att de dör snabbt!
håller med!
lilla mamma
22-07-2006, 11:08
ont ska med ont förgås. meni frysen blev de djupfrysta på en timme. Vinbergssnäckorna får däremot vara. På herrgården här nere intas de med god aptit.
Kul att tänka å är att den är en gammal klosterherrgård, så förmodligen är den snäck-stammen rätt gammal.
rosita
22-07-2006, 11:52
Jag samlar de rackarna i en burk med salt i botten, där dör de också inom 1 timme.
Whiskuchi
22-07-2006, 17:14
CITAT (rosita @ 22-07-2006, 12:52)
Jag samlar de rackarna i en burk med salt i botten, där dör de också inom 1 timme.
En utdragen död (nej, jag tycker inte om dem, men jag vill inte plåga dem)
Eva 33c
23-07-2006, 09:28
Om man ändå samlat dem i en burk går det fortare att avliva dem genom att hälla kokande vatten över dem. De koagulerar omedelbart. Jag brukar koka upp en skvätt i vattenkokaren. Snabb död och mindre jobb än att klippa varje snigel för sig. Att salta direkt i rabatterna skulle jag inte göra, mycket sniglar=mycket salt, kan inte vara bra för växterna sedan.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.