Vill gärna dela med mig av en dessert som vi provade i dag. Skörden av morötter har blivit enorm denna sommar och det är kul att prova något nytt. Vi tycker att den smakar godast ljummen med vaniljglass, men är också god kall med vispad grädde.
Morotsdessert 4 portioner.
3-4 medelstora morötter
50 g smör
1 dl gammaldags mjölk
1 dl rårörsocker
1 msk russin
2 msk mandelspån
1 krm kardemumma
1 krm riven muskotnöt
Riv morötterna fint. Smält smöret, blanda i morötterna och rör i några minuter. Häll i mjölken och sockret och koka på medelgod värme i 15 - 20 min. Rör ofta.
Mot slutet tillsätts russin och kryddor.
Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mandelspånen i en stekpanna tills de fått lite färg. Strö dem över morotssmeten.
Skär i rutor.
Jag bredde ut massan i en pajform och serverade den ur den.
Annorlunda smak, men jättegod!