För dej som letar efter den mest lättodlade kryddan är smörgåskrasse det bästa att välja

den är ju smakfull

och den är oxå ganska nyttig
Den växer ju oxå bra på papper
Åsa, mälardalen zon 2
03-08-2006, 21:34
+De växer även bra i trädgårdslandet.
Den bästa för frilandsodling tycker jag är Stamm 10.
Hur smakar smörgåskrasse i den storleken ? Jag har bara smakat i 3cm storleken ... och inte sen lågstadiet.
Vad är det för växt egentligen? Släktingar ?
Finns den kryddiga smaken kvar i "salladen" ?
"Salladen" smakar ungefär som de små groddarna av smörgåskrasse, men inte riktigt lika pepprig i smaken.
Åsa, mälardalen zon 2
04-08-2006, 09:22
Lepidium sativum smörgåskrasse/kryddkrasse är en kålväxt. Den växer snabbt vid sådd utomhus den funkar bäst att odla på våren och hösten på sommaren går den bara upp i blom, är man lite snål så låter man ett par vårsådda plantor gå upp i blom + bilda frö och sedan skördar man fröet så man har mera frön för framtida behov..
Fröställningarna är dessutom mycket dekorativa...som pärlband...jättefina i blomsteruppsättningar t.ex..
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.