LBj
Jag odlar äppelsquash och undrar vid vilken storlek man ska skörda för att det skall smaka bäst?
Åsa, mälardalen zon 2
Gärna innan kärnorna blir märkbara, storlek som ett litet äpple eller en biljardboll brukar vara det optimala. Man kan dock låta den sitta kvar ett litet tag till så den blir 10-15cm i diameter om man vill, och sedan gröpa ur kärnorna och fylla squashen med någon röra och gratinera i ugn. Växten fortsätter producera frukter allteftersom du skördar.

Det brukar ofta vara sorter som ex. Tondo di Nizza som kallas för äppelsquash.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon