scheindel
09-08-2006, 18:31
har för mej att vi drack det i mexico och att det var gott.
kan man göra det på hibiscusen i vardagsrummet eller är det någon särskild sort de använde? hur gör man i så fall?
Åh, jag har oxå druckit hibiscuste. Att det var dom röda bladen vet jag, men om det var någon särskild sort kan jag inte svara på.
/Åsa
Jo, hibiskuste görs på en särskild art av hibiskus, hibiscus sabdariffa. Den vanliga inomhusväxten är hibiscus rosa-sinensis, och även om den inte är giftig tror jag inte att den smakar gott. Har också för mig att det är det torkade fruktämnet som blir till te.
scheindel
17-08-2006, 14:13
så inget hemmagjort hibiscuste till mej alltså...
Tja, du kan försöka beställa frön till sabdariffan (heter rosellhibiskus eller nåt sånt på svenska), jag tror att Impecta har dem. Sen kan du vårda dem ömt en hel sommar och se om det blir några frukter.
Sommartorparn
25-08-2006, 20:52
... eller att du helt enkelt köper Malva-te på påse i hälsokostaffären.
Kan också finnas i u-landsbutiker.
Jo, visst är det det torkade fruktämnet man gör té på, fastän man kan tro att det är blommor när man ser dom.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.