netaave
09-08-2006, 22:49
Har inte provat själv ännu men ska absolut göra det.
Till ca 1,5 kg
2 st galiameloner
400 gr färska persikor
1 kg syltsocker
1/2 kruka citronmeliss
Gröp ur fruktköttet ur melonen, hacka det tillsammans med persikoköttet grovt, gärna i matberedare.
Blanda frukten med syltsockret i en kastrull.
Koka upp och koka livligt i 2 minuter.
Dra kastrullen från värmen, skumma och låt stå 15 min.
Blanda i finklippt citronmeliss i den heta marmeladen, häll upp på varma burkar, förslut och förvara svalt.
Susanna
10-08-2006, 20:58
Lät otroligt gott! Ska testa med egna meloner!
Susanna
11-08-2006, 21:00
Nu har jag prövat! Den är kanongod. Kanske kan man minska sockermängden lite. Jag utelämnade citronmelissen eftersom jag inte gillar det.
netaave
12-08-2006, 11:21
CITAT (Susanna @ 11-08-2006, 22:00)
Nu har jag prövat! Den är kanongod. Kanske kan man minska sockermängden lite. Jag utelämnade citronmelissen eftersom jag inte gillar det.
Då var det säkert därför du upplevde den för söt, citronmelissen tar nog ner sötman lite.
Susanna
12-08-2006, 11:39
Ja, det har du säkert rätt i!