netaave
Har inte provat själv ännu men ska absolut göra det.

Till ca 1,5 kg

2 st galiameloner
400 gr färska persikor
1 kg syltsocker
1/2 kruka citronmeliss

Gröp ur fruktköttet ur melonen, hacka det tillsammans med persikoköttet grovt, gärna i matberedare.
Blanda frukten med syltsockret i en kastrull.
Koka upp och koka livligt i 2 minuter.
Dra kastrullen från värmen, skumma och låt stå 15 min.
Blanda i finklippt citronmeliss i den heta marmeladen, häll upp på varma burkar, förslut och förvara svalt.
Susanna
Lät otroligt gott! Ska testa med egna meloner!
Susanna
Nu har jag prövat! Den är kanongod. Kanske kan man minska sockermängden lite. Jag utelämnade citronmelissen eftersom jag inte gillar det.
netaave
CITAT (Susanna @ 11-08-2006, 22:00)
Nu har jag prövat! Den är kanongod. Kanske kan man minska sockermängden lite. Jag utelämnade citronmelissen eftersom jag inte gillar det.

Då var det säkert därför du upplevde den för söt, citronmelissen tar nog ner sötman lite.
Susanna
Ja, det har du säkert rätt i!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon