Annie-72
10-08-2006, 11:05
Jag vill ha ett gott bröd som man gärna kan dekorera med vallmofrö och flingsalt.. Ser framför mig att jag gör det som en blomma på plåten.. Nån med ett bra recept framför sig???
Det härbrödet brukar jag baka och det är gott tycker jag.
/Åsa
netaave
10-08-2006, 13:18
Kräftbröd ur senaste "Allt om mat" blir 16 små eller 2 stora bröd. Här föreslår dom att man formar dom till kräftor men det kan man väl göra som man vill.
25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk rapsolja
1 ägg
1 tsk salt
1 msk flyt honung
1/2 pkt fryst dill (á 35 gr)
8-9 dl vetemjöl special
(480-540 gr)
Ugn 225-250 gr
Smula jästen och lös upp med det fingervarma vattnet.
Tillsätt olja, ägg, salt, honung, dill och det mesta av mjölet.
Jäs övertäckt 40 min
Dela degen i 2 delar. Lägg ena delen i kylen om små kräftor ska bakas, så jäser det inte för mycket.
Kavla ut degen ca 1 cm tjock och skär med mjölad kniv eller sporre ut kräftor, gärna efter mall. (Klipp ur en kräfta från kartongen och skär efter den)
Eller dela hela degen i 2 delar och forma 2 stora kräftor.
Jäs på plåt ca 15 min.
Grädda små bröd 250 gr och de stora i 225 gr.
Grädda små mitt i ugnen ca 10 min för små eller 20 min för större.
netaave
11-08-2006, 11:04
Nu har jag gjort dom och det doftar härligt av dill i hela huset.

Goda blev dom också.
elleave
04-08-2008, 21:38
lyfter upp så här i kräfttider