Annie-72
Jag vill ha ett gott bröd som man gärna kan dekorera med vallmofrö och flingsalt.. Ser framför mig att jag gör det som en blomma på plåten.. Nån med ett bra recept framför sig???
Gåsis
Det här
brödet brukar jag baka och det är gott tycker jag.

/Åsa
netaave
Kräftbröd ur senaste "Allt om mat" blir 16 små eller 2 stora bröd. Här föreslår dom att man formar dom till kräftor men det kan man väl göra som man vill.

25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk rapsolja
1 ägg
1 tsk salt
1 msk flyt honung
1/2 pkt fryst dill (á 35 gr)
8-9 dl vetemjöl special
(480-540 gr)

Ugn 225-250 gr

Smula jästen och lös upp med det fingervarma vattnet.
Tillsätt olja, ägg, salt, honung, dill och det mesta av mjölet.
Jäs övertäckt 40 min
Dela degen i 2 delar. Lägg ena delen i kylen om små kräftor ska bakas, så jäser det inte för mycket.
Kavla ut degen ca 1 cm tjock och skär med mjölad kniv eller sporre ut kräftor, gärna efter mall. (Klipp ur en kräfta från kartongen och skär efter den)
Eller dela hela degen i 2 delar och forma 2 stora kräftor.
Jäs på plåt ca 15 min.
Grädda små bröd 250 gr och de stora i 225 gr.
Grädda små mitt i ugnen ca 10 min för små eller 20 min för större.
netaave
Nu har jag gjort dom och det doftar härligt av dill i hela huset. smile.gif Goda blev dom också.
elleave
lyfter upp så här i kräfttider smile.gif yaay.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon