Harissa är ruskigt gott !! Det kan man klicka i det mesta man lagar ...
Gott ris får man om man fräser lök, vitlök, salt och en klick harissa tillsammans med riset och sen häller på vattnet och kokar som vanligt.
I helgen byggde jag en liten rökapparat och har nu rökt massor av chili i den, dom blir torkade och rökta på samma gång. Eftersom dom blir varmrökta så kommer smaken fram mer (och styrkan) och dom är jättegoda att ha i tomatsåser m.m., blir lite bbq-stil på det hela.
Dom blir väldigt hållbara också.
Normalt använder man helt mogen (röd) Jalapeno till rökning och det kallas då Chipotle men mina Jalapeno är inte mogna än så jag har fått prova med lite andra sorter, röd och gul cayenne och en liten rackare som heter Brazil. Hade även i några små chililiknande oranga paprikor som heter Tequila Sunrise men dom har jag inte smakat än. Dom ser ut som små små böcklingar.

Kan säga att mitt experiment med att röka tomater blev ett smärre fiasko

men skam den som ger sig. Det kan ju bli hur gott som helst !