CITAT (Whiskuchi @ 17-08-2006, 11:30)
CITAT (mulle @ 16-08-2006, 18:11)
Jag varvade plommon och socker i stora glasburkar, hällde på mörk rom och bjöd som vinterdessert med glass eller vispgrädde.
Måste det vara mörk rom? Vi har "mellanmörk" rom hemma, duger den..? Det låter supergott!
Det går säkert alldeles utmärkt med mellanmörk rom!
Tyskarna har ju sin "Romtopf", d.v.s. de lägger ett lager av de bär som just då är mogna i en kruka och häller på rom. Sedan fyller de på med nästa sort som mognar o.s.v. så länge det finns något att skörda.
Jag har gjort det också - jordgubbar, blåbär, hallon, vinbär, krusbär m.m. Gott, men, som sagt starkt. Och jag gjorde det i glasburk så att man skulle se ränderna av bär.
Jag gör en hel del likör också och principen är ju den samma, bär, socker och sprit.
Och jag antar att man urenkelt också kunde göra plommonbrännvin genom att hälla vodka på plommonen och låta det stå några månader.
Mulle