CITAT (Rapchic @ 29-08-2006, 10:49)
doppa jordgubbar (el papaya el annat gott) i 70%ig eller högre smält chocklad
låt stå i kylen tills chockladen har stelnat
nyttigt x2 alltså

Tänkte oxå svara chokladdoppade frukter och bär! Det är så fruktansvärt gott!
Jag brukar ibland göra fruktsallad med riven mörk choklad och antingen kesella vanilj, el jordgubblime eller blanda kesella med vaniljstång och en liten klick kräm fräsh. Mums!
Eller gör man en kladdkaka av mörkchoklad och ägg och fruktsocker, sök på nätet så finns recept.
Fondue på smält choklad och frukter på spett är jättemysigt!
Mixa frysta bär med kesella och lite kräm fräsh och fruktsocker så blir det som mjukglass och det är helt himelskt!!!
Är det godis du vill ha kan man smälta choklad (70 % off course) och blanda med russin, nötter, kokos eller vad man vill som är hyffsat nyttigt! Bara klicka upp på bakplåtspapper och låt svalna.
I alla händelser är fruktsocker att föredra. Har en mkt högre sötma och man behöver mindre plus att den är långsammare i sin energi, dvs lägre GI och oavsett om man äter GI eller inte är det ett bättre socker. Aspartam och annat skit befattar jag mig inte med men om man gör det är urvalet ännu större på godis.