När man nu har massor av tomater i växthuset man inte hinner äta upp,
vad gör man med dom?
Gjorde pure ifjol i mixern. Kanske ingen höjdare direkt.
Kan man inte göra typ krossade tomater, som kan användas till pizzor, men hur ser receptet ut?
Finns det annat att göra?
Åsa, mälardalen zon 2
26-08-2006, 18:18
Det fanns andra sorteringstomater (KRAV) gratis på jobbet så jag skållade dem (+drog bort skalet) och rostade dem i ugnen med lite olivolja + en rensad chilifrukt i ca 200-225C i en halvtimme. Sedan kokade jag upp lite vatten och lade i tomaterna + chilin och satte ner mixerstaven och mixade allt slätt sedan smaksatte jag med buljong, matlagningsgrädde, tomatpure, salt och peppar tills jag fått en kryddig tomatsoppa enligt den konsistensen jag ville ha den.
Varför inte bara ta tillfället i akt och frossa på hemlagad, hemodlad gazpacho?
Om du har en bra ugn och inga problam med att låta den stå på länge skulle det kunna vara en bra idé att torka dem.
netaave
27-08-2006, 11:47
Du kan frysa tomatklyftor och tomater grovhackade (blir som krossade på brk). Bäst blir det om du skållar och kärnar ur.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.