Har hört att Borlotto rosso lämpar sig att torka före förvaring. Hur gör man när man torkar bönor? Någon som vet?
Man skall hellst låta dem vara kvar på plantan tills skidan är nära att öppna sig, eller så att de helt klart färdiga i alla fall. Sedan kan man bara breda ut dem luftigt. Förutom att torka bönor så kan man naturligtvis koka dem och frysa in.
Okey.. tack! Jag frös in mina. Det är svårt att vänta in den exakta mognadsgraden. Förra året tog jag en Sandhamnshelg första helgen i september. Just då passade nattfrosten på att komma och alla bönor blev fördärvade. Det är vanligt med en natt med nattfrost redan i slutet av augusti i Sthlmstrakten, sen kan det vara frostfritt i två månader om det vill sig väl. Men i år vill jag inte gå miste om hela skörden.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.