Full version: chili-kärnor
katah
Jag är en glad novis med egna chili.

Jag har använt dom som paprika och tagit ur kärnor.
Min man ville absolut inte pilla bort dom för de blir smaklösa då!!

Vad är det som gäller...
kan man använda även chili och paprikakärnor ?

tar man bort dom i paprikan bara av estetiska skäl, eller kan man äta dom ? blink.gif
Maria i Helsingborg
Man kan äta både paprika- och chilikärnor, om man vill.

Många tror att chilikärnorna är "det starkaste" i chilin men det är det ljusare fruktköttet och främst fröfästet som innehåller körtlarna som avger kraften - eftersom kärnorna sitter där får de gärna en touch av capsaisinet (tror jag att det heter).
katah
tackar! biggrin.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon