Full version: mer chilifrågor
katah
Hur förvarar ni chilin?

jag har så mycket chili nu att vi hinner inte äta dom på en gång....

Hur gör ni andra... ska man frysa dom? Torka?

I så fall hur? I bitar , hela .... ja är som sagt hel-novis med
färsk -egen -chili !
Maria i Helsingborg
Här är en bra tråd smile.gif
Maria i Helsingborg
Sedan får man tänka på hur chilin man har ÄR. Dvs. tjockt skal=torkar långsamt=risk för att de möglar innan de hinner torka. Frysa in och göra en chilipasta är en bra idé då......
Spanskpepparn Golden Cayenne (medelstark) däremot lämpar sig att torka - tunnskalig - och ger ett vackert chilipulver.

Boktips: Chili smile.gif
katah
harissa ska det bli här .... Massor ! biggrin.gif

tack för länken!

några kan jag väl sätta på tork också för att testa även det och bara för att det blir snyggt när de hänger mot min skogs-grön köksgardin!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon