Jag har tillagat rådjur ett par år... var också helnovis
Efter några försök, har vi hittat våra favoriter.
Vi lagar den alltid i ugnen inne i en stekpåse länge i en låg temperatur ( 80-120 grader) och mot slutet ännu lägre om man vill.
Jag tar delarna till upptidning på kvällen innan och stoppar den/dom i påsen med bara salt som sälskap.
Och sedan väntar man snällt 5- 8 timmar, ju längre tid desto mörare kött!
Den andra fungerar lite " tvärtom" ( reseptet är för älgkött, men vi tycker att den fungerar bra även för rådjur)
Då tar man köttet från frysen och stoppar den i stekpåsen/ folion och in i ugnen utan upptidning 70-100 grader och då kan den stå i ugnen över natten 10-12 timmar.
På morgonen gör man en marinad där köttet får dra minst 4 timmar ( bäst resultat med 1-2 dygn... men vi har aldrig haft tålamodet att vänta!)
Marinad för 1,5 kg kött
1 dl soyasås
4 dl vatten
2 tl salt
1 kvist av rosmarin ( fungerar utan också om du inte har!)
5 klyftor av vitlök
1 tl krossad svartpeppar