Hej!
Lägger här in en nytagen bild på mina Körsbärsplommon. Tvärsnittsdimetern på frukterna är nästan exakt lika som diametern på en enkrona.
Samtliga frukter på hela trädet är nästan exakt likadana och lika stora. Fruktköttet är gult, täckfärgen ligger enbart i skalet, även doft och smak tycks ligga i skalet.
Skalet är tunt och inte fastvuxet i fruktköttet. Stenen (kärnan) lossnar lätt från fruktköttet.
Då trädet ursprungligen är en grundstam för ett Victoriaplommonträd (troligen planterat på 1950, eller 1960-talet) är jag övertygad om att det är en Prunus Cerasifera, känner inte till att man haft andra grundstammar för att ympa plommon.

I går provade jag att koka sylt på frukten. Än har jag inte provsmakat den, men doften i köket påminde om när jag kokar äppelmos. Jag har inte hittat några tips alls i mina böcker på vad man kan göra av dessa frukter, ej heller hittar jag något vid en sökning här.
-Finns det någon som har någon erfarenhet?