Gjorde kantarellsoppa igår, eftersom min flickvän plockat massvis med kantareller. Experimenterade lite med att ha saffran i och det blev fantastiskt gott.

1 l kantareller
4 Schallottenlökar
7 dl vatten
2 Grönsaksbuljongtärningar
3 dl grädde
1 msk Maizena
½ pkt Saffran

1. Skär kantarellerna i lagom stora bitar och stek dessa i smör, stek tills all vätska försvunnit.

2. Klicka i lite mer smör och lägg i de finhackade schallottenlökarna så att de får steka med svampen lite. Koka under tiden upp vattnet med två buljongtärningar i.

3. Häll över kantarellerna och löken i den kokande buljongen. Häll i två deciliter grädde. Låt detta koka ihop under ca. 15 minuter. Blanda under tiden ut Maizenan i lite vatten.

4. När soppan kokat i ungefär 15 minuter är det dags att hälla i maizenablandningen och resten av grädden. Häll samtidigt i saffran och låt stå och småputtra under ett par minuter.

5. Ät och Njut