Full version: Pressgurka
anna_rispan
1 slanggurka skivade, med osthyvel
2 msk ättiksprit
2 msk socker
1 dl vatten (om jag läste rätt på min slarviga lapp.. annars 2 dl)
1 krm malen vitpeppar
1 krm salt
persilja

Låt stå ett dygn

Jag kallar det för mormorsgurka....
Whiskuchi
Jag brukar salta gurkskivorna och lägga dem i press (därav namnet, antar jag) mellan två djupa tallrikar ett par timmar innan de åker i lagen. Mycket gott! tongue.gif
anna_rispan
ett till
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon