Agneta z5-6
12-09-2006, 08:12
Råkar ha ganska mycket röda krusbär i frysen. Har gjort marmelad och lite saft +lite sylt. Har någon här några förslag vad jag kan göra av dessa? Skulle behöva platsen till ev.älgköttet. Det är ju älgtider här. //Agneta
Man kan göra chutney, har man tillgång till passeringsutrustning så är det mycket praktiskt att passera dem till bärmos.
evelina
12-09-2006, 09:05
Den här sidan har jag haft mycket användning av.
Krusbär
Killensomvillhagrönafingrar
12-09-2006, 09:45
Vi brukar göra sylt som vi smaksätter med vanilj till våra röda krusbär (vi kallar dem dock blandbär i vår okunskap

)
Lägger i äkta vanilj och tar dem till pankakorna toppen gott.
Agneta z5-6
12-09-2006, 12:26
Aldrig tänkt på att man göra chutney,antagligen för jag äger ingen passeringsutr.
Whaoo,vilken sida
Kurt: hur mycket vanilj på ett ungefär?
//Agneta
CITAT (Agneta z5-6 @ 12-09-2006, 09:12)
Har gjort marmelad och lite saft +lite sylt.
Har du gjort saft på krusbär? Hade du några andra bär i också eller bara krusbär? Jag är nyfiken eftersom jag också funderat på vad jag ska göra med krusbären, vi äter knappt nån sylt eller marmelad så det har blivit lite kräm och lite paj.
Agneta z5-6
18-09-2006, 16:36
Jag har varit bortrest och din fråga såg jag just nu. Blandade lika mycket
jordgubbar som krusbär - blev jättegott.Allting gjordes på en höft så jag
har inga speciella mått att tillgå.Kom bara ihåg att m ixa krusbären först
//Agneta
Eva i Skåne
18-09-2006, 18:06
Vi tycker krusbärsgele är väldigt gott. Av röda krusbär får du ju gele med fin färg också.
Krusbärsgele är säkert utmärkt till älgstek
CITAT (Eva i Skåne @ 18-09-2006, 19:06)
Vi tycker krusbärsgele är väldigt gott. Av röda krusbär får du ju gele med fin färg också.
Krusbärsgele är säkert utmärkt till älgstek

vi använder så sällan gelé och marmelad men jag kom på att jag ska göra sylt på krusbär och jordgubbar istället. den kommer säkert gå åt.
ingrid fuxwall
19-09-2006, 20:39
Mina röda krusbär har hårt och inte så gott skal så jag kokar ur dem och gör gelé som vi sedan använder som sylt, låter lite knepigt men gott är det.
ingrid
Idag gjorde jag en sats krusbär/jordgubbssylt. Det blev riktigt gott, sött men ändå med en lite syrlig smak. Jag hade en öppnad påse frysta jordgubbar som vi haft som tårtdekoration för länge sen, hade tänkt slänga bort dem men då fick de bli sylt istället.

På det som blev över gjorde jag saft. (jag tog hälften jordgubbar och hälften krusbär i sylten och då blev det massa jordgubbar över)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.