Har du ett bra rulltårtsrecept så gör en sådan och fyll den med chokladgrädde.
I 3dl vispgrädde (eller varför inte 2,5dl milda visp, bara 20% fett

) siktar du ner 1½-2dl florsocker och 1-1½dl kakao. Smaka av till det du tycker är lagom stark och söt chokladsmak. (Man kan fuska med oboy, men jag tycker det är för sött och för lite chokladsmak)
Du kan sikta det i både färdigvispad grädde och ovispad som du sedan vispar, men jag tycker det blir luftigare om man siktar i före vispning. Att sikta är dock viktigt, annars blir det inte alls luftigt.
Bred ut grädden och rulla ihopa rulltårtan.
Denna brukar uppskattas av de flesta. Är lite tårtlik med chokladgrädden, lite lyxigare än en vanlig kaka.
Förvaras i kyl. Lätt att frysa resten och det går att skära en skiva även av den frysta rulltårtan (om du får oväntat besök

)
Mitt rulltårtsrecept (om du inte har ett eget)
4 ägg, 2 dl socker, 1dl potatismjöl, 1dl vetemjöl, 1tsk bakpulver.
Vispa äggvitor och socker poröst. Tillsätt gulorna. Blanda försiktigt i mjölet.
200grader 8-10min