CITAT (KURT @ 22-09-2006, 11:59)
Svårt att göra något enklare än:
SEGA HALLONRUTOR
Blir en hel långpanna full, men gör gärna
halv sats i liten dito.
Lite sega i konsistensen och oemotståndeliga!
Blanda ihop:
200 gr. smält margarin
6 dl socker
6 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
4 ägg
och bred ut i långpanna på bakplåtspapper.
Häll över 1 pkt frysta hallon (eller sylt) samt
mandelspån.
Grädda i 175 grader 30 min.
Skär i rutor och lägg en plåt över när de svalnar.
OBS! Det är viktigt att plåten ligger över medan den svalnar, annars blir de inte sega!
Du skriver:
Häll över 1 pkt frysta hallon Jag undrar: Hur mycket är det då? Jag menar, hur många gram?
Det finns ju olkia "märken" och olika storlekar på påsarna/paketen...
och så undrar jag om en sak till...
Ska det inte vara nån sorts jäsningsmedel alls i smeten?