Full version: koka rödbetor
Fröis
Jag tänkte göra chevregratinerade rödbetor och hittade ett recept. Läste snabbt igenom och började.. såg sen att man skulle koka dem med skal. Vad händer förutom att vattnet är rött och kanske vitaminerna försvinner!? huh.gif
rosita
Mycket av färgen kokar bort. sad.gif
KURT
Det är också mycket lättare att skala dem efter att man kokat!
Rapchic
mormor sa att dom blir blaskig (i smak och utseende)om man skalar dom...
hon lärde mej att man varken ska skära av för nära blastbörjan
eller skära av rottippen... utan ha så lite "hål" på rovan som möjligt
(fast skjölja skulle man)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon