lisselbo
Har testat att torka kantareller för första gången.
När man sedan ska använda dom, t ex till stuvning eller sås, hur gör man bäst då.
Castea
Jag har bara lagt dem i vatten en stund innan användning. smile.gif
KURT
Fast just kantareller är nog den enda svamp som inte passar riktigt bra att torka, den kan bli besk då. Men alla andra svampar passar mycket bra att torka. Speciellt soppar och tunna svampar som t ex trattkantareller och trumpetsvamp. Man kan också mosa den torkade svampen (eller köra i mixer) och få ett svampmjöl.

Om man vill läsa om svamp på ett mera personligt sätt så är boken Gott om svamp mycket bra. Författaren är inte alls mykolog, han är bara svampälskare! Innehåller berättelser om svamputflykter och recept.
Hannele
Jag smular den torkade svampen, använder som det är i köttfärslimpa, såser, med mera.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon