Full version: Chilipeppar
Lillagumman
Hej! Kan man lägga egenodlade små röda chilipepparfrukter i olivolja, och konservera dom på det sättet. Kan den inläggningen stå i rumstemperatur?
Jag har sett sådana inläggningar i affärer. De här frukterna är ca 1-2 cm och är vita eller röda (det skiftar på plantan) och jättestarka.
myrtille
Jag har provat att konservera piquillos i olivolja men det håller en vecka max i kylen. Jag tror att det går att göra men att man då först måste torka chilepepparn.
Gurkan
Som myrtille säger, det funkar inte med färska i olja.

Du kan lägga dem i vinäger istället, då håller dom garanterat. Eller så kan du frysa dem hela, eller torka dem, eller koka sås, eller röka dem eller ....

Det finns flera trådar på detta ämne, under Köksträdgården, Kryddväxter och Recept ... det är visst många som har för mycket chili i år ! rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon