saintpaula
Kan någon förklara varför jag fått slänga nästan varannan gurka och paprika därför att de varit oätliga. De har helt enkelt varit för beska? De har växt i växthus. Har jag väntat för länge med att skörda dom? :unsure: :unsure:
Zarah P
För lite vatten, kanske? *funderar*
hnorbeck
Det brukar väl vad jag förstår bero mycket på vattenbrist om de blir beska.
Mina blev beskare i somras, men det skiljer mellan sorterna.
Jag kan rekommendera "äppelgurkan" av sorten "Lemon". Den blev inte alls besk när dess grannar av vanlig "Rhensk druv" blev det.
trientalis
Jag har samma erfarenhet. Äppelgurkan, min heter Crystal Apple blir aldrig besk. Rhensk Druv brukar bli besk för mig i slutet på säsongen, nu alltså. Ibland hjälper det att skala den. Har mina i kallväxthus.

Lena
saintpaula
Tack för era svar. Skall pröva äppelgurkan nästa år. Om jag gett för lite vatten, det tvivlar jag på.
Ophelia
Kan även bero på stora temperaturskillnader, för varmt eller dålig gödning. Sedan kan sortvalet spela in. Två sorter som jag tycker är ganska trevliga är Athene och Zenia, upplever att de,är lätta att odla och får inte alls dålig smak. Sedan är Sweet Success, Boothby´s Blonde, White Wonder trevliga samt Pioneer. Jag handlar gärna på Impecta smile.gif

Jag kan tänka mig att gödning och säkert temperaturväxlingar är smakförstörande även för paprika, och säkert även sortval. Har testat Red Marconi, Lipstick, Topgirl och Corno di Torro (Red marconi och Corno di Torro är sweet chilis) med gott resultat.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon