Bulldeg:
150 gram margarin.
5 dl mjölk.
50 gram jäst.
½ tsk salt.
1 dl socker.
1½ tsk kardemumma,stött.
14-15 dl vetemjöl.
Fyllning:
Margarin (rumsvarmt)
socker
Kanel.
Smält margarinet.
Smula sönder jästen i bunken och fördela saltet över jästen.
När margarinet är smält häll i mjölken och värm till lite varmare än 37grader.
Rör om lite då och då i jästen så den "smälter" av saltet.
När den gjort det häll över mjölkblandningen och rör om försiktigt.
Häll i socker och kardemumma, sist mjölet.
Arbeta ihop degen, (jag gör det grövsta i bunken sen det värsta på bordet)
Jäs degen i 30 min under bakduk.(dragfritt,ganska varmt...)
Tag upp degen, knåda den Inte! dela den i 2 eller 4 delar....
Jag delar i 2 delar och kavlar ut hela över nästan hela bordet.
(jag gör mina ganska så tunna)
När degen är utkavlad tar jag margarinet i en skål och "mjukar upp" det med en gaffel.
Sedan tar jag bara en slickepott och breder ut margarinet över degen på med socker och Kanel.
Rullar ihop och skär i bitar och stoppar i pappersformar.
Låt jäsa under bakduk igen men i ca 45 minuter. (30 min enligt kokbok,men jag anser mina behöver 45!)
När de jäst färdigt penslar jag med ägg och sätter över Ootroligt mycket pärlsocker!
Har man någon i familjen som är allergisk mot ägg pensla bara med vatten innan pärlsockret
sätts på eller sätt inte på något alls


Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter i 225 grader.
Låt svalna under bakduk.
Går utmärkt att frysa.
Enligt kokboken ska det bli 48bullar,men när jag gör så blir det 60 ca....relativt stora.
Lycka till.