scorpan
Scorpans kanelbullar.

Bulldeg:

150 gram margarin.
5 dl mjölk.
50 gram jäst.
½ tsk salt.
1 dl socker.
1½ tsk kardemumma,stött.
14-15 dl vetemjöl.

Fyllning:

Margarin (rumsvarmt)
socker
Kanel.

Smält margarinet.
Smula sönder jästen i bunken och fördela saltet över jästen.
När margarinet är smält häll i mjölken och värm till lite varmare än 37grader.
Rör om lite då och då i jästen så den "smälter" av saltet.
När den gjort det häll över mjölkblandningen och rör om försiktigt.
Häll i socker och kardemumma, sist mjölet.

Arbeta ihop degen, (jag gör det grövsta i bunken sen det värsta på bordet)
Jäs degen i 30 min under bakduk.(dragfritt,ganska varmt...)
Tag upp degen, knåda den Inte! dela den i 2 eller 4 delar....
Jag delar i 2 delar och kavlar ut hela över nästan hela bordet.
(jag gör mina ganska så tunna)
När degen är utkavlad tar jag margarinet i en skål och "mjukar upp" det med en gaffel.
Sedan tar jag bara en slickepott och breder ut margarinet över degen på med socker och Kanel.
Rullar ihop och skär i bitar och stoppar i pappersformar.
Låt jäsa under bakduk igen men i ca 45 minuter. (30 min enligt kokbok,men jag anser mina behöver 45!)

När de jäst färdigt penslar jag med ägg och sätter över Ootroligt mycket pärlsocker!
Har man någon i familjen som är allergisk mot ägg pensla bara med vatten innan pärlsockret
sätts på eller sätt inte på något alls wink.gif(har även en diabetiker i familjen wink.gif )

Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter i 225 grader.
Låt svalna under bakduk.
Går utmärkt att frysa.
Enligt kokboken ska det bli 48bullar,men när jag gör så blir det 60 ca....relativt stora.

Lycka till.
Pjater
Vill man göra dem extra goda kan man ta mandelmassa och bre på, mega gott biggrin.gif
scorpan
En annan variant med saffran som jag gillar wub.gif

Bulldeg:

1 g saffran (2 pkt)
150 gram margarin.
5 dl mjölk.
50 gram jäst.
½ tsk salt.
1½ dl socker.
14-15 dl vetemjöl.
1 Dl russin.

Vaniljröra:
200 gram margarin.
2 dl florscker.
4 tsk vaniljsocker.

Gör så här:

Gör degen som i receptet ovan (kanelbullsreceptet)
men tillsätt saffran i degspadet och även russin.(russin=valfritt)
Jäs under bakduk i 30 min, ta upp och bearbeta degen,dela i 2 eller 4 delar.
Bred på vaniljblandningen på varje utkavlade degsdel.
Rulla ihop, dela i bitar och lägg i pappersformar.
Jäs under bakduk i 30 min.
Pensla med ägg och på med pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter i 225 grader.
Supergoda enligt mig.
Lycka till.
scorpan
CITAT (Pjater @ 03-10-2006, 19:08)
Vill man göra dem extra goda kan man ta mandelmassa och bre på, mega gott biggrin.gif

wub.gif detta med mandelmassa passar även utmärkt på saffransdegen wink.gif biggrin.gif
Jennan
Jag delar gärna med mig av ett enkelt bullrecept biggrin.gif
Dom bakas i långpanna, så det är mycket smidigt.

Långpannebullar

5dl. mjölk
1pkt. jäst
150gr. margarin
1dl. socker
0,5tsk. salt
(3pkt. saffran om man bakar vid jul)

- Gör en vanlig bulldeg
- Platta ut i långpanna & bred direkt på denna kräm:

150gr. margarin
100gr. philadelphiaost
3dl. florsocker
2msk. vaniljsocker

- Jäs 30minuter
- Strö över pärlsocker
- Grädda ca.15minuter 200-225 °

Skär i rutor och doppa i kall mjölk tongue.gif

Mvh Jennan
Castea
Jennan, i ditt recept: ska man alltså pensla med ägg och strö på pärlsocker direkt över Philadelphiaost-fyllningen som man tidigare smetat på? unsure.gif

Eller ska man vika degen över fyllningen och sen pensla med ägg och strö på pärlsocker över det?
Jennan
Castea: Jag brukar bara strö på pärlsocker över Philadelphiapst-fyllningen. Jag har nu ändrat på receptet och tagit bort ägg :-)

Du ska alltså inte vika degen...

*lycka till*
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon