Full version: Berbere
evelina
Det här är ett starkt gott recept för er som gillar sådant. Det enda jag inte hade i var bockhornsklöver frön.Vet inte ens om det finns att köpa.
Kanongott är det iaf.

Berbere

Ingredienser: 2,5 dl portioner
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk bockhornsklöver frön
2 krm mald muskotnöt
1 krm mald kryddnejlika
1 krm mald kanel
1 krm mald kryddpeppar
2 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
2 rostad röda paprikor urkärnade och skalade
3-5 urkärnade och finhackade starka röda chilifrukter
3 msk vatten
2 msk neutral matolja
2-3 tsk salt


Gör så här
Rosta de torra kryddorna på svag värme under omrörning ca 5 minuter i en nonstick panna. Tillsätt sedan vitlök, lök, chili och den rostade paprikan. Rör om och tillsätt vatten, olja och salt koka upp och mixa sedan till en slät pasta i mixerkanna eller med mixerstav.
Berbere är en stark och smakrik Etiopisk kryddpasta som ofta används som bordskrydda eller smaksättare i grytor av olika slag, för oss svenskar passar den till lamm, fläsk, kyckling och nötkött. Perfekt som het grillsås eller blanda ut ett par matskedar med en matsked socker och pensla på ditt grillade kött de sista fem minuterna på grillen.


Tillagningstid: Berbere: 20 minuter
KURT
bockhornsklöver frön finns bland kryddor eller i hälsokost, det används ofta för groddning. Men fröna är mycket hårda, svåra att krossa i mortel.

Gör man större portioner av pastan så bör man nog inte ha den mer än någon vecka i kylen, eftersom det inte innehåller något konserverande, som socker, salt eller ättika.
ingrid fuxwall
CITAT (KURT @ 16-10-2006, 08:04)
bockhornsklöver frön finns bland kryddor eller i hälsokost, det används ofta för groddning. Men fröna är mycket hårda, svåra att krossa i mortel.

Gör man större portioner av pastan så bör man nog inte ha den mer än någon vecka i kylen, eftersom det inte innehåller något konserverande, som socker, salt eller ättika.

Kan man använda bockhornsklöver pulvret istället?

ingrid
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon