Full version: Glass
LadyG
Jordgubbsglass (4 port)

250g kesella jordgubb/lime
225g frusna jordgubbar

Lägg de frusna bären och kesellan i en matberedare med vassa knivar. Mixa ihop till en frusen smet och servera genast. Fungerar bara om bären är riktigt djupfrusna när du börjar.

Servera i kylda dessertskålar. Garnera eventuellt med tinade jordgubbar, ett kex och en liten klick grädde.
LadyG
Funkar säkert med andra bär också kom jag på, fast det har jag inte testat än. Den här kombinationen har jag testat på släkten och det gick hem hos alla, till min stora glädje.

Blåbär, eller kanske hallon, borde vara gott som alternativ. Kesella vanilj finns ju också, så det är bara att löpa amok hej vilt med vad ni har i frysarna biggrin.gif
netaave
Jag brukar göra egen punschglass.
Marinerar 1 dl russin i lika mkt punsch över natten.
Rör 1 pkt vaniljglass mjuk, blandar med russinen, all punsch ska också med, och bitar av mörk choklad efter smak.
Fryser och njuter till kaffet.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon