CITAT (inglew @ 21-10-2006, 20:56)
Hej!
Tomatskörden i år har varit fantastisk och idag har vi skördat ännu fler tomater. Tomaterna som vi skördar nu har en fantastisk smak. Tyvärr drabbas vi ofta av att tomaterna spricker. Är det någon som vet vad det beror på eller om det finns någon sort som är speciellt benägen att spricka?
MVH
Inglew
Hej.
Alla tomater spriker om de får hänga kvar för länge!
En del sorter är bättre / sämre men även de bästa spriker om de inte plockas i tid.
Jag anser att det är en gammal myt att de smakar bäste om de hänger där ute i "solen" och nästan blir övermogna.
Min erfarenhet är plocka i tid och låt gärna mogna någin dag på fönsterbrädan, en dagen på fönsterbrädan ger mer tomatsmak ...
Tomaten skal ätas rumstempurerad ....
Vist läser vi i gamla böcker och avskrifter från gamla böcker som i sin tur skrivit av nyare böcker ...
Själv har jag odlat lite över 100 sorter tomater ...
Lycka till
JÅJ
P.S.
Tomaten vil ju att någon skall äta upp den och helst sprida fröna, om ingen ser den och plockar den så är sita försöket att spricka och därmed locka till sig andra gluska varelser ...