Är det någon som vet hur man gör sånt. Jag kan skörda en massa chili nu men jag vet inte vad jag ska göra med allt. Jag gillar grekiskt mat och där finns det sånna, de verkar vara inlagda i olivolja? Jag kan inget om inläggningar och smaksättning av oljor men det vore kul om det är någon som har recept.
Mvh
/Björn
Det är ju inget problem att fylla chili med fetaost och baka i ugn. Eller rosta och skal chili och blanda med fetaost. Men skall man göra inläggningar så bör man antingen sänka pH (inläggning i ättika) eller tillsätta salt.
ok tack för svaret, kan man plocka dom nu och lägga dom i kylskåpet? hur länge håller dom sig saftiga?
försvinner en del av styrkan när man bakar dom i ugnen? Jag kan inte äta dom färska, dom är förstarka.
Alla verkar haft samma problem de senaste månaderna - för mycket chili ... prova att söka bland gamla trådar här bland Recept, i Kryddor&Medicinalväxter eller i Köksträdgården, det finns massor av trådar om detta.
Annars :
Nej, styrkan försvinner inte när man lagar till dem.
Dom håller sig flera veckor i kylen, ha dem i en plastpåse med lite hushållspapper i så torkar dom inte ut och det blir ingen kondens (=mögel) heller.
- Lägg dem i frysen, hela eller urkärnade. Använd sen lite i taget.
- Torka dem. Använd sen lite i taget.
- Kör dem i mixern, lika delar chili (evt. rostad i ugnen), vitlök, ättika och honung ... hållbart (i kylen) och gott i all matlagning. Förvara i små täta burkar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.