Full version: Steka kött i ugnen?
Jejja
Måste en fläskkarré vara 85 grader för att bli klar? Vad händer om man tar ut den vid 80 grader istället?

Jag blir vansinnig om jag inte får middag någon gång. I kokboken står det att ungsstekt fläskkarré ska ta mellan 1½ timme - 2 timmar. Min har varit i ugnen i 2½ timme nu och är ännu inte klar....
Hela familjen är hungriga och alla bara tjatar om middag. Just nu står termometern på 79 grader. Jag vill ha maaaaaaat!!
Gåsis
Skär lite i den och kolla. Annars får du göra som jag när jag upptäckte att ugnen i stugan var kallare än inställt. Ta längst ut ifrån på köttbiten.
Sås och potatis är gott biggrin.gif

/Åsa
Elisabeth-Västkustkolonisten
Om jag är osäker på hur mycket värme jag skall ha i ugnen så steker jag det med 200 grad.

En skinkstek med ca 2 kilo tar ungefär 2 timmar då

Edelweiss
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon