digitalkarin
30-05-2003, 21:32
Jag har fått upp så mycket spenat i år!
Söker tips på trevliga rätter jag kan använda den i.
Veggielasagne! I stället för köttfärssås blandar du förvälld grovhackad spenat med fetaost och/eller keso. Gärna lite vitlök också! Dundergott! Jag skall kolla om jag har hela receptet nåstans... Jag återkommer med det.
Fiskgratäng med spenat i botten är också en höjdare!
Ångkokt spenat med havssalt och smör är mycket gott som varm sallad.
Spenathack går bra i soppor, läggs i på slutet. Spenat är gott att ha som bas i sallad, och med valnötshack och olivolja blir salladen lyxig. Finare restauranger har vegetatiska rätter och fiskrätter på "bädd" av spenat - mycket gott tycker jag.
ungskokt lax på spenatbädd
Mariann
01-06-2003, 06:21
Spenat i botten på en ugnsfast smord form och torsk (block) i bitar över lite salt o peppar på. så gör du en vit lite tjock sås med ca 1 dl god ost i och krydda med salt, peppar och muskotnöt. In i ugnen (175 grader) tills fisken är klar. Servera med ris. Kanon!
Paj! gör ett skal och förgrädda lite. Gör en blandning av hackad spenat, fetaost i småbitar/hackad och cremefraiche och lägg i skalet. Grädda färdigt. GÖR SMASKIGT
Lasagne blir kanongott med spenat i, förväll spenaten lite lätt och varva med köttfärssåsen i lasagnen, mums. Spenatsallad är också gott som någon annan skrev, extra mums blir det med lite blåmögelost i också! Och stuvad spenat förhöjer ju fiskpinnar till något mycket mer spännande. Mmmm, spenat är så gott!
K.
digitalkarin
14-06-2003, 19:20
Det där torskreceptet, alltså! Det vattnas i munnen....
Kattmatte
16-06-2003, 13:50
Skit i sallat sallad en sommar och använd färsk spenat som bas. Passar bra till allt ta mig tusan. Knaperstekt bacon, fetaost, soltorkade tomater, salami - vad som helst. mumsfilibabba! Färsk okokt/stekt/förvälld/vadsom spenat är grymt underskattad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.