Full version: Öländska kroppkakor
Anita S
Jag har sparat "några" kokta potatisar från kvällens middag, tänkte använda dom till goa gråa kroppkakor imorgon. Typ Öländska. Hur mycket råa ska jag riva? Hur mycket vetemjöl..... Vill ha recept...

Mvh Anita S
Gurkan
Här är ett recept.

Länge sen jag gjorde men jag tycker nog att man ska försöka minska på mjölmängden och försöka använda en mer stärkelserik potatissort istället. Blir mindre degigt då. Ju mer rårivna desto bättre ... ju mer mjöl desto sämre.

Trots att jag är vegetarian sen 10 år så kan jag säga att lite finhackat bacon som får steka med bland fläsket ger mycket bra smak.

Servera med skirat smör, rårörda lingon, knaprigt finskuret fläsk, bechamel (gärna med lite krossad kryddpeppar i), vispgrädde eller smörstekta trattkantareller. Inte alla dessa tillbehör på en gång då men ett par tre stycken av dem funkar bra.
netaave
På buffén på 50-årskalaset vi var på förra helgen fanns öländska kroppkakor i köttbullsstorlek. Dom var också "påbrynta" lite i ugnen så dom fått aningen till stekyta. Jättegoda!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon