
Exotisk chokladcheesecake
botten:
125g smält marg
200g chocolate chip cookies
fyllning:
125g mörk choklad med hög kakaohalt
2dl vispgrädde
2½dl kesella
3/4dl strösocker
garnering:
valfri frukt, t ex delade passionfrukter, granatäpplen, kumquat eller annan exotisk frukt
ev citronmeliss eller myntablad
ev chokladdekor
Krossa kakorna (i matberedare) och blanda med det smälta margarinen
Tryck ut i smord form med avtagbar kant. Låt stå svalt en stund.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite
Vispa grädden
Blanda kesellan med sockret.
Vänd ner den vispade grädden i kesellaröran och tillsätt sedan den smälta chokladen och blanda försiktigt.
Bred krämen på bottnen och låt stå kallt ett par timmar så fyllningen stelnar.
Garnera
Servera ev med vispgrädde, men kan lätt ätas utan grädde till

Ett tips:
Jag lade ett bakplåtspapper över bottnen innan jag klämde ihopa formen. På så sätt slapp jag smörja och det var lätt att föra över kakan till ett fat