Castea
Jag gillar marmelad, men tycker butikernas är alldeles för sötsliskiga (även de lättsockrade).

Har någon tips på någon annan slags fruktröra man kan mixa ihop själv? Gärna nåt enkelt, som inte behöver kokas utan håller sig någon vecka i kylen.
LadyG
CITAT
SYLT
Till sylt passar det bra med lösa och saftiga bärsorter som hallon,
jordgubbar, vinbärm lingon, blåbär, hjortron, björnbär, krusbär och
körsbär bäst. Av dessa är vinbär, krusbär och lingon rika på pektin.
Sylt kan göras på två olika sätt, rårörd och kokt. Rårörd sylt
iinebär kort och gott att du rör ihop bär och sylt. Bären saftar sig
och du får en sylt med fin bärsmak men med kort hållbarhet. Den
verkliga konserveringseffekten får du först när du kokar sylten.
Rårörd sylt blir bäst på saftiga bär utan skal som tex hallon,
björnbär och röda vinbär. Bär med hårda skal som tex krusbär, svarta
vinbär och lingon kör du först i matberedaren några minuter. (Det går
alldeles utmärkt att göra rårörda lingon direkt utan matberedare. Min
anm.)


källa: Matbiten
Bessie
Det här är visserligen ett kokrecept, men busenkelt: Lägg torkade aprikoser i blöt över natten och koka dem sedan mjuka i lite vatten. Mosa med stavmixer eller i matberedare.
Castea
Tack!
Mia, zon 3
I lemoncurd kan du nog också anpassa sockerhalten efter egen smak. Har inget recept här och nu, men det brukar finnas lite överallt (ICAs hemsida eller något).
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon